Wie ben ik

Ik ben in 1974 in São Paulo, Brazilië geboren en woon sinds 2002 met mijn partner in Rotterdam. In Brazilië heb ik gewerkt als privéleraar Engels. Mijn klanten waren voornamelijk zakelijke klanten met senior managementfuncties bij internationale bedrijven. Omdat deze klanten al vloeiend Engels spraken, was ik voor hen meer een sparringpartner dan een traditionele leraar. De onderwerpen van onze ‘lessen' waren vaak zakelijke uitdagen waarmee zij op dat moment worstelden. Ik was toen geen expert (en nu ook niet) in Financiën, HR, marketing of strategische bedrijfsvoering en daarom kon ik, uit mijn onwetendheid en nieuwsgierigheid, alleen maar luisteren en vragen stellen.

De resultaten van zulke gesprekken waren vaak een verheldering van de situatie, of het vinden van een opening in een situatie die op dat moment vastzat. Maar ook een actieplan om een bepaalde situatie aan te pakken, een concrete agenda voor een vergadering, een schets voor een nieuw strategisch plan of reorganisatie, of het nemen van een beslissing die daarvoor moeilijk was. Ik was bezig met business coaching, zonder dat ik het wist.

Regelmatig waren persoonlijke onderwerpen ook onderdeel van die gesprekken. Het vinden van een balans tussen werk en privé, conflicten thuis of op de werkvloer, onzekerheid, het omgaan met emoties zoals angst en boosheid, timemanagement, loopbaanontwikkeling, of naar het leven dat zij graag wilden hebben. Hier kon ik ook alleen maar luisteren en vragen stellen en het resultaat daarvan was bewustwording, helderheid, rust, actie en verandering. Ik was bezig met life coaching, zonder dat ik het wist.

Toen ik naar Nederland kwam ben ik direct in de horeca gaan werken. Ik wilde in contact komen met Nederlanders en kunnen ervaren wat ‘Nederlands zijn' betekent, maar ook om zo snel mogelijk de taal te leren. In de horeca heb ik een succesvolle carrière opgebouwd. In oktober 2008 voelde ik dat het tijd was om rust en ruimte in mijn leven te creëren. Ik besefte toen dat ik, hoewel ik tevreden en gelukkig was met mijn baan en carrière, ik mezelf ongelukkig en ontevreden met mijn leven voelde. Het was tijd om terug te gaan naar mijzelf en naar mijzelf te luisteren. En dat deed ik.

Op dit moment werk ik full-time als Executive-, Business- en Lifecoach, naast mijn parttime activiteiten in de horeca.

QuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuoteQuote